Ad Tempus Vitae is de christelijke studentenvereniging in Groningen met Gereformeerde grondslag. Naast de wekelijkse borrel op woensdag op de sociëteit, staat elke dinsdag Gods woord centraal bij onze leden tijdens BG (bijbelgroepavond). Naast deze twee avonden worden er het gehele jaar door een tal van activiteiten georganiseerd door de vele commissies welke Ad Tempus Vitae rijk is. Sinds 1996 zijn we gevestigd in onze eigen sociëteit aan de Hereweg 40 in Groningen.

Dit zijn onze activiteiten!

- Bijbelstudie
- Feesten
- Lezingen
- Amelandkamp
- Liftweekend
- Soosavonden
- Zeilweekend
- Wintersport
- Jaarlijks gala
- Ouderen en jongeren dag
- Vriendschappen
- EK of WK op soos
- 24 uur soos
- En nog veel meer!

Open Soos

Aan de Hereweg 40 in Groningen hebben wij ons eigen pand waarin ons bestuur vergaderd en elke woensdag de bar open is op onze vaste soos avond. Samen met de leden van onze vereniging drinken we hier onze biertjes, wijntjes en andere drankjes naar keuze. De soos avond is de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen voor de rest van je leven. Het pand is in beheer van de VGSE. De VGSE bestaat uit 3 leden van ATV en 3 van GSV. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, kamerverhuur en de inkoop van de voorraad. Tijdens de open soos avonden kun je ook genieten van onze sociëteit!

KEI-Week

ATV is ieder jaar aanwezig bij de KEI-week, tijdens deze week zijn er veel mogelijkheden om ATV leren kennen.

Bijbelstudie

Als Christelijke studentenvereniging is het natuurlijk van groot belang dat je God ook bij je leven betrekt. Als studentenvereniging hebben wij bij Ad Tempus Vitae besloten dit doormiddel van een bijbelstudie op dinsdagavond. Op zo´n bijbelstudieavond zit je met een vaste groep bij elkaar. Dit begint meestal rond een uur of 7 en dat dan met een gezamenlijke maaltijd. Hierna wordt dan door de persoon die hiervoor aangewezen/gevraagd is de leiding genomen met een bijbelstudie. Deze bijbelstudies zijn voornamelijk om de diepgang van jouw relatie met God te versterken of je te prikkelen hoe je jouw geloof tot uitvoering brengt in je studententijd.

Amelandkamp

Elk jaar gaat heel ATV een weekend weg naar Ameland voor wat kwalitatief verenigingsvermaak. Dit is een weekend wat hoog in het vaandel staat. Of het feestje nou op de accommodatie of in de Swinging Mill is, er is altijd wel wat te doen. Zo hebben we zaterdagavond traditiegetrouw een kampvuur op het strand, kun je overdag het dorp of lekker uitwaaien op het strand.

Dies Natalis

Ieder jaar hebben we binnen onze vereniging een gala. Ook wel genoemd een dies natalis (Latijn voor geboortdag) de dies vindt namelijk plaats vanwege de verjaardag van de vereniging. Op 22 oktober 1970 werd Ad Tempus Vitae opgericht en sinds dat moment wordt rond 22 oktober een dies georganiseerd. Iedereen hijst zichzelf in een mooie galajurk of rokkostuum om richting locatie te vertrekken. Op deze avond worden de nieuwe leden geïnstalleerd, vindt een diner plaats waarbij wordt gespeecht en wordt er goed gefeest. Wanneer het diner succesvol is afgerond is het tijd je klaar te maken voor het feest. Op locatie wordt de dansvloer opengegooid en begint de dj met het draaien van zijn plaatjes. En dan feesten we door tot de late uurtjes.

HBOLOOG Sporttoernooi

Het Hboloog is het overkoepelende orgaan van alle Gereformeerde HBO-verenigingen van Nederland. ATV is vrijwel altijd titelkandidaat op de onderdelen voetbal en volleybal. Dit sporttoernooi duurt 2 dagen en eindigt met een derde helft in de kroeg.

Liftweekend

Jaarlijks gaan we met Ad Tempus Vitae op liftweekend. Zo zijn we afgelopen paar jaren naar Berlijn, Luxemburg en Parijs geweest. Hierbij wordt op de vrijdag het vertrek ingezet en ook de wedstrijd gestart. Aan dit weekend zitten dan ook voor de deelnemers meerdere prijzen verbonden. De prijs voor het beste verhaal, de mooiste liftauto en diegene die het eerst op locatie aankomt. Dit maakt het weekend alleen al met de heenweg een intensieve en fantastische dag.
Na gezellig met de groep een paar drankjes te nuttigen en eventueel uit te gaan. Is zaterdag dan vaak de aangewezen dan om de omgeving te verkennen. Zo komen de Eiffeltoren in Parijs, de Berlijnse muur en de grotten van Luxemburg dan ook in dit soort weekenden voorbij. En een terrasje met mooi weer kan ook nooit kwaad. Zaterdagavond als afsluiter nog even de stad in of genieten van de zwoele avondtemperaturen op de trappen van de Sacre Coeur bijvoorbeeld. Dan is zondag de dag van vertrek met de fantastische momenten van liften regelen in de moderne vreemde taal om het weekend mooi af te sluiten.

Zeilweekend

De wateren van Groningen en Friesland worden tijdens de warme zomerdagen onveilig gemaakt door een aantal zeilboten met ATV-ers.

Kerstdiner

Naast gezelligheid houden we ook van lekker eten, dat combineren we met het jaarlijkse kerstdiner. Vrijwel elk jaar kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van het Happietaria project. Daardoor steunen we ook nog eens de opbrengst.

Kleinkunst

De Kleinkunst is een avond vol met toneel, cabaret en muziek. Ook zijn hier niet-leden welkom. Deze avond belooft hilarisch en gezellig te worden!


ALV

Een aantal keer per jaar heeft ATV de Algemene Leden Vergadering, op deze gelegenheid worden alle vereniging gerelateerde zaken besproken met alle leden.

Ouder- en Jongerendag

Pa en Ma zijn af en toe welkom om een kijkje te nemen in het studentenleven. Dit is ook voor de generatie voor ons een leuke mogelijkheid om kennis te maken met onze tradities en gewoonten.