Groningen is een stad met een enorm aanbod van verschillende studies. Daarom staat Groningen ook bekend als de studentenstad van Nederland. Van de ruim 180.000 inwoners is meer dan een kwart student! Welke studie past bij jou? Is het studentenleven te combineren met een studie?

Welke opleiding het best bij je past is voor veel studenten een lastige vraag. Om een daarvan een beeld te krijgen kan je natuurlijk een studiekeuzetest doen. Als je een (aantal) interessante studie(s) hebt gevonden kunnen we je aanraden een kijkje te nemen bij de open dagen van deze studie. Met 70 bachelor opleidingen is de Hanze Hogeschool de grootste hogeschool in Groningen. Een andere hogeschool in Groningen is HBO Nederland.

Je studie heeft de hoogste prioriteit. Maar naast je studie is er meer: het studentenleven. Het studentenleven van ATV staat garant voor de mooiste tijd van je leven. Gaat dit niet ten koste van je studie? Statistieken tonen aan dat een gemiddeld lid van een studentenvereniging iets langer over zijn studie doet. Maar de kans dat hij of zij de studie met een diploma afsluit is aanzienlijk hoger, bijna 100%!

studeren en ad tempus vitae