Wat moet ik doen om lid te kunnen worden van Ad Tempus Vitae?
ATV is een christelijke studentenvereniging. Wanneer je nog niet zeker bent over je geloof, betekent dit niet dat je geen lid kunt worden. Juist het samen opzoek gaan en leren van elkaar helpt bij het groeien in je geloof. ATV is een studentenvereniging voor christenen die een hogere beroepsopleiding volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Hanzehogeschool zijn, maar het is ook mogelijk om lid te zijn als je studeert aan het Windesheim in Zwolle of de NHL in Leeuwarden. Om lid te worden moet je je opgeven voor de introductie periode van ATV. Dit is een hele waardevolle toevoeging in je studententijd. In deze tijd leer je de vereniging kennen en al haar leden, maar vooral de groep met wie je samen lid wordt in dat jaar. Studeren is meer dan het volgen van een opleiding. Het is een tijd waarin je zelfstandig en volwassen zult worden.

Wat is de meerwaarde van een studentenvereniging?
Je staat op het punt om een nieuwe levensfase in te gaan. Dat klinkt eng, maar dat is het niet! Het is juist leerzaam en uitdagend. Vaak ga je op jezelf wonen en mag je eindelijk beslissen wanneer je wat wilt doen! Je kiest zelf voor een studie die je aanspreekt, anders dan verplicht school onderwijs. Je zult nieuwe vriendschappen opbouwen en zelf verantwoordelijk zijn voor alles wat je doet en laat. Bij Ad Tempus Vitae zitten alle leden in hetzelfde schuitje, ze hebben het allemaal meegemaakt. Super gaaf om van ATV lid te mogen zijn dus!

Wanneer begint de introductie periode?
Op 21 augustus 2017 zal de eerste week van de introductie beginnen en zal duren tot 30 augustus. Vanaf 28 augustus, de tweede week zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden die je niet wilt missen! Deze twee weken vinden plaats voor de start van het academisch jaar van Groningen en dus ook van de Hanze Hogeschool. Voor deze week is er de jaarlijkse keiweek in Groningen, in deze week is het mogelijk om bij de verschillende verenigingen te kijken. Zo zijn wij die gehele week ook geopend en is het mogelijk om allerlei gave activiteiten bij te wonen met ons.

Wanneer ik lid ben van ATV, zijn er dan ook verplichte activiteiten waar ik aan deel moet nemen?
Verplichting komt nogal negatief over. Het is juist goed en leuk wanneer er activiteiten worden georganiseerd! Een keer per week is er een Bijbel Groep bij iemand thuis. Vaak wordt er samen gegeten waarna er aan de hand van een thema een inleiding wordt behandeld over de meeste uiteen lopende onderwerpen. Op woensdag ben je van harte welkom op de sociëteit van ATV. Alle leden komen hier samen vanaf een uurtje of tien ’s avonds om gezellig een biertje of wijntje te drinken. Zolang als je zelf wilt! Naast deze vaste activiteiten zijn er nog tal van andere gave dingen zoals het Ameland kamp en de Dies Natalis. Het een jaarlijkse feest waarop de nieuwe leden worden geïnstalleerd en de vereniging haar verjaardag viert. Eens per jaar wordt er een weekend georganiseerd met andere zuster studentverenigingen, ergens in het land.

Wat is de contributie?
Zoals elke vereniging geld kost en er activiteiten georganiseerd worden moet er contributie betaald worden om alles te kunnen betalen. Aan de hand van de jaarlijkse begroting wordt vastgesteld hoeveel ieder lid van ATV per jaar moet betalen. Dit is ongeveer 100 euro per jaar wat in 4 termijnen betaald kan worden, ongeveer een tientje per maand dat is toch meer dan de moeite waard!

Wanneer kan ik langs komen?
Je bent altijd van harte welkom op de woensdag aan de Hereweg 40 te Groningen vanaf een uurtje of elf. Aanwezige leden zullen je misschien niet kennen, maar wanneer je zegt dat je een kijkje komt nemen, je jas ophangt en een biertje/wijntje besteld aan de bar heb je gegarandeerd een top avond!

Nog meer vragen?
Stuur gerust een mailtje met je vraag en wij zullen deze zo snel mogelijk voor je beantwoorden,

Wil je graag een informatie pakket aanvragen en via de mail ontvangen dan kan je hieronder je gegevens invullen

Je naam

Je email

Je telefoonnummer